Miris pečenog kruha je idilična jesenska pozivnica. Hrskavi, topli i ukusni kruščići ovaj su nas put potpuno osvojili, a vas?

Ponestalo vam je kruha, a trgovine su zatvorene? Uz nekoliko sastojaka (koje svaka domaćica ima u kuhinjskom ormariću) kruščići su gotovi u tren oka, a kako su tek ukusni!

Brza priprema kruščića

  • 250 g integralnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 1 žličica maslinova ulja
  • sol
  • krupna morska sol
  • mlijeko

Priprema

  1. U posudu stavite integralno brašno, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
  2. U drugoj posudi razmutite jaje s maslinovim uljem i polovicom jogurta te, kada je smjesa dobro sjedinjena, dodajte je u smjesu od brašna, po želji možete staviti začine, poput vlasca i peršina, te dodajte ostatak jogurta.
  3. Umijesite tijesto pa od njega oblikujte oko 8 loptica. Lim obložite papirom za pečenje i poredajte kruščiće koje ste premazali s malo mlijeka i posuli krupnom morskom solju.
  4. Pecite ih 20 minuta na 220 stupnjeva.

Preporučujemo