Kako kruh dulje očuvati svježim i kako izbjeći guljenje mrkve? Bez brige, donosimo vam odgovore na ova i još mnoga pitanja

Dizano tijesto

…bit će lijepo rahlo i dulje će ostati sočno ako na svakih 500 g brašna dodate jednu vrhom punu žličicu praška za pecivo i oko 4 žlice posnog svježeg sira.

Sarmice od kelja

…prije nego što ćete ih popržiti na masnoći, uvaljajte u malo šećera. Tako ćete dobiti mnogo puniji umak.

Krumpir

…za salatu neće se lijepiti ako ga još dok je topao narežete na ploškice i odmah prelijete s malo vruće vode.

Panada

…će se bolje držati za meso i neće se odvajati ako žumance za paniranje umutite s malo običnog ulja.

Začinske trave

…možete vrlo jednostavno sačuvati za zimu. Grančice začinskog bilja oplahnite, posušite papirom, stavite u male staklenke i zalijte uljem ili octom. Tako ćete fine arome imati na raspolaganju cijele godine

Kruh

…se ljeti često brzo upljesnivi. Kako biste to spriječili, kutiju za kruh jednom tjedno prebrišite krpom namočenom u vodi u koju ste dodali ocat i svakog je dana očistite od mrvica.

Mrkvu

…nakon pranja jednostavno istrljajte solju, pa je nećete morati guliti.