Želite li pojesti obrok koji će vas dugo držati sitima, odaberite sendvič koji ste sami napravili, a čiji okus ćete još dugo pamtiti

Sendviči i pizze su zahvalna tijesta s kojima se može učiniti bezbroj kulinarskih kombinacija. Piletina, puretina, tuna, tanko narezana govedina, razne šunke, jaja, povrće i namazi svaki sendvič čine jedinstvenim gastrodoživljajem.

Sendvič možete ponijeti na posao kao izvrstan izbor za ručak ili ga pojesti ujutro za doručak. Za zdrav i ukusan sendvič bitan je dobar izbor kruha te kvalitetan omjer ostalih namirnica. Dajte mašti na volju i složite sendvič nezaboravnog okusa, koristeći omiljene sastojke.

Proteinski kruh osigurava vitku liniju i dobar mišićni tonus. Bogat je vlaknima pa pridonosi osjećaju sitosti i boljoj probavi.

Uživajte u novim kombinacijama okusa uz pomoć nekoliko jednostavnih recepata.

Sendvič s jajima i lososom

  • 2 kriške proteinskog kruha
  • 50 g dimljenog lososa
  • 1 utvrdo kuhano jaje
  • žličica bučinih sjemenki
  • 100 g posnog sira
  • vlasac i začini
  • listovi zelene salate

priprema

  1. Nasitno narežite vlasac i pomiješajte sa sirom koji ste začinili solju i paprom.
    Grubo narežite bučine sjemenke i dodajte ih u smjesu od sira.
  2. Namažite sir na kruh pa stavite losos i jaje narezano na ploške te na kraju list-dva zelene salate. Poklopite drugom kriškom kruha, zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku.

Sendvič s piletinom i paprikom

  • 2 kriške kruha
  • komad preprženog pilećeg odreska ili pureće šunke
  • 2 ploške mozzarelle
  • 2 ploške paprike ili kiselih krastavaca
  • maslinovo ulje, jabučni ocat i začini

priprema

  1. Na kruh stavite komad mesa ili šunke, mozzarelllu i papriku ili krastavac.
    Zatim dodajte kap maslinova ulja i kap jabučnog octa.
  2. Sve začinite paprom i poklopite drugom kriškom kruha. Za dekoraciju sendvič pospite nasjeckanim vlascem.

Sendvič s tunjevinom

  • 2 kriške kruha
  • 50 g tune iz konzerve
  • 2 cherry rajčice
  • 2 komada zelene paprike
  • mladi luk
  • 2 ploške sira (može camembert)
  • maslinovo ulje, sok od limuna, bosiljak

priprema

  1. Povrće narežite na kockice. Pomiješajte maslinovo ulje sa sokom od limuna, malo soli i listićem nasjeckanog bosiljka pa tom mješavinom prelijte povrće.
  2. Na jednu krišku kruha prvo stavite ocijeđenu tunu, potom začinjeno povrće i na vrh sir te poklopite drugom kriškom kruha.

Preporučujemo