Početnice u kuhinji najčešće u širokom luku izbjegavaju pripremu slastica od dizanog tijesta jer misle da je to komplicirano

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam olakšati pripremu:

  • Dio mlijeka iz recepta zamijenite vrhnjem, pa će vam kolač biti mekši.
  • Kako znati jeste li tijesto dovoljno dugo mijesili? Sve dok se lijepi po prstima nije dobro umiješeno.
  • Kako bi tijesto bilo što mekše, brašno prosijte – u njega će tako ući mjehurići zraka zbog kojih će pecivo u konačnici biti mekše i ukusnije.
  • Svi sastojci, osim mlijeka i vode, trebaju biti sobne temperature. Tekućinu u kojoj ćete rastopiti kvasac potrebno je prethodno zagrijati.
  • Tijesto mijesite najmanje 5 minuta, kako bi postalo mekano i elastično.
  • Kolačiće poput buhtli oblikujte na pobrašnjenoj radnoj plohi da se ne bi lijepili.
  • Zdjelu u kojoj je tijesto prekrijte čistom kuhinjskom krpom pa tijesto ostavite da se diže barem sat vremena na toplome mjestu.

Preporučujemo