Peći kolače tijekom visokih ljetnih temperatura baš ne predstavlja izazov. Zato su tu jednostavni deserti koji ne traže puno truda, a izvrsna su okusa, poput ove talijanske poslastice

Pojeli biste nešto slatko i iz kućne radinosti? Nećete pogriješiti u odabiru odlučite li se za tiramisu. Ova talijanska slastica ima prefiks brzog i jako ukusnog deserta, a mi vam donosimo jednostavan recept koji će zadovoljiti potrebu za slatkim.

Tiramisu

  • 250 g mascarponea
  • 130 g šećera u prahu
  • 300 g vrhnja za šlag
  • piškote
  • šalica crne kave
  • ekstrakt vanilije

priprema

  1. Stucite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu. U drugoj posudi izmiješajte mascarpone i ekstrakt vanilije pa pomiješajte sa smjesom od vrhnja za šlag.
  2. Piškote prepolovite i umočite u kavu, složite u šalicu i ulijte smjesu. Desert pospite naribanom čokoladom.

Osim ovog recepta donosimo još jednu verziju pripreme tiramisua i s jajima. Kako je riječ o konzumiranju jaja bez obrade, važno je da su ona svježa.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 50 dag mascarponea
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 40 dag piškota
  • 5 dl gorke kave
  • 2 žličice ruma

priprema

  1. Žumanca odvojite od bjelanaca i pomiješajte ih sa šećerom. U tu smjesu dodajte mascarpone, snijeg od bjelanaca i slatko vrhnje koje ste prethodno izmiksali.
  2. Piškote dopola umočite u kavu pa u zdjelice slažite sloj piškota i sloj smjese.