Dokazano je da naše tijelo apsorbira više hranjivih sastojaka iz soka nego iz krutih namirnica. Ako se odlučite za konzumaciju soka, najbolje je piti onaj svježi i nezaslađen

Kada konzumiramo svježe sokove, svi hranjivi sastojci idu direktno u krv, što donosi brojne dobrobiti za naš organizam. Sok od jabuke pospješuje djelovanje probavnog kanala te je bogat željezom, magnezijem, silicijem i kalijem.

Usto, pospješuje prijenos impulsa u živčanim stanicama, puni mozak kisikom te poboljšava rad srca. Dvije čaše soka od jabuke dnevno umanjuju rizik od razvoja senilnosti i nastanka Alzheimerove bolesti.

Ako imate probavnih tegoba, popijte sok od jabuke jer topiva i netopiva vlakna iz ove voćke pomažu u regulaciji probavu.

Sok od jabuke s dodatkom đumbira (svježeg ili u prahu) idealan je za ublažavanje umora i bezvoljnosti te zagrijava tijelo tijekom hladnih dana. Ova kombinacija donijet će vam mnogo energije, a đumbir će ugodno zagrijati cijelo tijelo.