Svinjske kotlete možete kupiti s kostima ili bez njih (kare). Od kotleta s kostima često se rade odresci. Pri izboru mesa pazite da je glatko, da se ne lijepi za prste i da nema loš miris.

U kuhinji se svinjski kotleti mogu koristiti na više načina. Najčešće se pirjaju, prže ili peku na roštilju. Odličan su prilog vrhnje, senf, povrće, gljive, vino, pivo, jogurt, orašasti plodovi, kiseli kupus, voće, začinsko bilje, svježi sir i masni sirevi.

Prilog možete odabrati po želji, primjerice krumpir ili tjesteninu pripremljenu na različite načine.

Donosimo vam prijedlog kako napraviti odlične kotlete s talijanskim štihom.

Kotleti nadjeveni pestom

  • 4 svinjska kotleta bez kostiju (debljine najmanje 2 cm)
  • 3 žlice pesta od bosiljka
  • 90 g mascarponea
  • 2 žlice maslinova ulja + 2 žlice za salatu
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 8 manjih rajčica
  • baguette za posluživanje

priprema

  1. Zarežite džepiće u kotletima. Pomiješajte pesto i mascarpone, raspodijelite u džepiće, lagano stucite pa učvrstite čačkalicama.
  2. Posolite i popaprite meso, premažite uljem te ostavite da odstoji 15 minuta. Narežite rajčice na veće komade, posolite, popaprite i pomiješajte s preostalim maslinovim uljem. Ugrijte roštilj ili roštilj-tavu pa pecite meso 6-7 minuta sa svake strane.
  3. Potom ga izvadite te ostavite u aluminijskoj foliji da odstoji oko 2 minute. Poslužite kotlete sa salatom od rajčice i baguetteom.

Preporučujemo