Brzo se priprema, a još brže pojede, a mi znamo kako da tijesto bude savršeno hrskavo izvana, a mekano iznutra!

Rijetko možemo čuti da netko ne voli pizzu. Ukusno tijesto i nadjev po izboru čine je idealnim obrokom. I dok neki voli deblje i mekano, drugi vole hrskavo i tanko tijesto.

Mi pak donosimo zlatnu sredinu – tijesto koje je izvana hrskavo, a iznutra mekano.

Recept za tijesto

  • vrećica suhog kvasca
  • 0,5 kg glatkog brašna
  • žličica soli
  • 2,5-3 dl mlake vode

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol i kvasac, dodajte vodu i miješajte rukama tako da dobijete ljepljivo tijesto. Prekrijte krpom i pustite da se na toplome mjestu diže sat i pol.
  2. Namažite ruke uljem i oblikujte dvije kugle. Svaku rastegnite po nauljenom limu, složite nadjev pa pecite 15 min u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Izbor za nadjev

Osim što pizzu možete nadjenuti klasičnim namirnicama poput sira, gljiva i šunke, možete poslužiti i njenu zdraviju inačicom – sa špinatom koji je bogat željezom i paprikama koje obiluju vitaminom C.

Volite li plodove mora, kozice, dagnje i inćuni odličan su izbor. Pizza će biti ukusna i s dimljenim lososom, artičokama i tunom.

Preporučujemo