Češnjak, kupus i cikla neka budu vaše ‘sveto trojstvo’ ovog mjeseca. Najizrazitije učinke ima svježi češnjak, a od prehlade će vas, zahvaljujući obilju vitamina C, izvrsno štititi kiseli kupus

Češnjak

Ne dodaje se samo u tipične specijalitete s kolinja nego i daje okus popečcima od krumpira, tostu i ostalim omiljenim jelima. Osim toga pravi je prirodni antibiotik.

Uvijek kupujte domaći, hrvatski češnjak jer je ukusniji i aromatičniji od, primjerice, kineskog.

Kupus

Crveni ili bijeli kupus u našim receptima najčešće se pojavljuje kao tradicionalni prilog uz pečeno meso ili kobasice, ali svoje mjesto može naći i u juhi ili pak salati.

U trgovinama možete birati između svježeg (crvenog i bijelog) i kiselog kupusa.

Cikla

Dobra je za juhe, ali i za pripremu salata, priloga, namaza ili kao punjenje za dizana tijesta i kolače.

Ako kupite svježu ciklu, ne zaboravite prije njezina guljenja navući rukavice jer ćete u protivnom s ruku teško isprati intenzivnu crvenu boju.

Preporučujemo