Ako nemate previše vremena ili vam se jednostavno ne da pripremati biskvit, posegnite za jednostavnijim rješenjem - keksima. Mi vam predlažemo kako ih obogatiti orašastim plodovima, čokoladom i aromama

Želite napraviti tortu, ali ne biste palili pećnicu? Nema problema! Pravo rješenje za vas je fina krema na hrskavoj podlozi od keksa.

Za izradu podloge možete upotrijebiti kekse s maslacem, piškote, amarettine ili čak kekse punjene kremom. Kekse treba temeljito usitniti i dobro pomiješati s maslacem.

Na tako pripremljenu podlogu nanesite ukusnu kremu od svježeg sira, krem-sira ili jogurta i lagana torta već je gotova!

Čokoladna podloga

Umjesto s maslacem, podlogu za tortu možete pripremiti i s čokoladom. Rastopite otprilike 100 g čokolade s visokim udjelom kakaa, a zatim umiješajte 100 g smrvljenih keksa, müeslija ili kukuruznih pahuljica.

Podloga ne bi trebala biti pretjerano debela jer će se inače teško moći rezati na komade.

Puna orašasta aroma

Mnogi od nas vole hrskavu teksturu orašastih plodova, a neki samo njihov okus.

Lješnjake, orahe, indijske oraščiće ili bademe, ovisno o ukusu, nasjeckajte sitno ili na veće komadiće, a zatim ih prepržite u tavi bez dodavanja masnoće, sve dok se kuhinjom ne počne širiti njihov miris.

Pričekajte da se prženi orašasti plodovi ohlade, a zatim ih pomiješajte s ostalim sastojcima za podlogu.

Aromatično

Kako bi bilo da okus upotpunite prstohvatom cimeta? Ili pak s malo vanilije? Uz čokoladu savršeno pristaje i prstohvat morske soli.

Pustite mašti na volju i uvijek iznova sami kreirajte nove i ukusne varijante hrskavih podloga.

Ovako će vam podloga od keksa najbolje uspjeti

Stavite kekse u vrećicu za duboko zamrzavanje i dobro je zatvorite. Zatim valjkom za tijesto prelazite preko vrećice napunjene keksima kako biste ih usitnili.

Maslac bi trebao biti dovoljno mekan da se može stopiti sa zdrobljenim keksima i zamijesiti u tijesto. Maslac možete i rastopiti kaka bi se sve bolje povezalo.

Kekse i maslac dobro promiješajte, a zatim smjesu utisnite u kalup. Tako pripremljenu podlogu stavite na 30 minuta u hladnjak.