Sezona roštiljanja odavno je počela i gotovo da nema druženja na otvorenom bez njega. No poslije slijedi ribanje...

Sve što se stavi na rešetku ispod koje tinja žar savršeno je ukusno. Jedina mana ovakve pripreme namirnica je mukotrpno čišćenje rešetke poslije zabave.

Nažalost, baš svaka priprema jela na roštilju za domaćine završava obično s ovim pitanjem:’A tko će očistiti roštilj?’

Prepustite taj neugodan i zamoran posao prirodi! Jednostavno ostavite rešetku od roštilja (obavezno tek nakon što se ohladila), u travi preko noći. Vlaga i jutarnja rosa polako će otopiti zapečene naslage na rešetci i sljedeće jutro ćete ga jednostavno samo obrisati ili u najmanju ruku puno lakše očistiti.

Ako nemate dvorište, također dobro rješenje je zamotati (ohlađenu!) rešetku u mokar novinski papir koji će preko noći imati isti učinak. Omotanu rešetku na kraju još jednom zalijte vodom!

Preporučujemo