Ako ste ispekli najbolji biskvit i stavili na njega lošu kremu, pokvarit ćete okus kolača. Evo što savršenoj kremi treba

Ako želite dobiti savršenu kremu bez grudica koja se topi u ustima, morate se pridržavati nekoliko pravila.

  • Svi sastojci za kremu moraju biti svježi, posebno ako se krema ne kuha.
  • Mlijeko se dodaje smjesi malo-pomalo i u tankom mlazu. Nikada nemojte smjesu dodavati mlijeku ili nekoj drugoj tekućini.
  • Posudu za kuhanje kreme ne stavljajte izravno na plamenik, već iznad ‘vodene kupelji’.
  • Kremu treba miješati i kad je maknete sa štednjaka, dok se ne stvori korica.
  • Grudice ćete ukloniti ako ohlađenu kremu izmiksate ili propasirate.
  • Zgušnjavanje se postiže dodavanjem želatine ili škrobnog brašna.

Krema od ruma

  • 2 žumanca
  • žlica šećera
  • 2 male šalice jake kave pripremljene s instant-prahom
  • 40 dag svježeg sira
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 žlica ruma
  • bomboni

Priprema

  1. Sve sastojke, osim šećera u prahu i bombončića, miješajte mikserom dok se ne stvori gusta krema. Ostavite je u hladnjaku pola sata.
  2. Zatim s pomoću štrcaljke rasporedite smjesu u četiri čaše i ostavite u hladnjaku. Prije posluživanja ukrasite je bombončićima i pospite šećerom u prahu.