Jela pripremljena uz pomoć papira za pečenje su mirisna, sočna i – jako zdrava! I, ne zaboravite, jednako ukusno bit će ne samo meso, već i povrće pripremljeno na taj način

Pri pečenju u papirnatom omotaču u paketiću se nakuplja para, stoga  ga treba oprezno otvoriti.

Želite li uštedjeti na vremenu, krumpire ne morate kuhati, nego ih samo narežite na vrlo tanke kriške.

Savjetujemo vam kako oblikovati paketiće

Bombon

Paketići koji su s obje strane svezani kuhinjskim koncem izgledaju poput bombona. Ovakav način pakiranja prikladan je za manje komade voća, povrća i sličnog.

Sastojke poredajte na papir za pečenje, sa strana ostavite malo slobodnog prostora, a zatim oblikujte paketiće u obliku bombona ili vrećica.

Omotnica

Ovaj se oblik formira na sljedeći način: presavijte jedan komad papira za pečenje ili spojite dva komada papira. Uglove presavijte nekoliko puta i pričvrstite ih kvačicama.

Omotnica je prikladna za veće porcije, primjerice za tikvice, lazanje, svinjeći lungić i slično.

Preporučujemo