Ovo zdravo povrće ima tipičnu slatkastu aromu, koja se kuhanjem dodatno naglasi!

Za vrijeme kuhanja cvjetače možete spriječiti neugodan miris tako da u lonac stavite lovorov list ili krišku kruha omotanu u gazu.

Kukce, koji se možda skrivaju u cvjetači, možete ukloniti tako da cvjetaču stavite na 15 minuta u hladnu slanu vodu. To pomaže i kod drugih sorti povrća, primjerice brokule.

Nemojte se bojati eksperimentirati sa začinima. Cvjetaču možete začiniti brojnim začinima, primjerice korijandrom, đumbirom, garam masalom ili curryjem.

Na kraju kuhanja preporučuje se ovo povrće poprskati sokom od limuna.

Složenac od cvjetače možete poslužiti kao glavno jelo ili kao sastavni dio talijanskog rižota ili ga možete pripremiti s tjesteninom.

Savjet

Jednostavno i ukusno možete pripremiti povrće na brzinu. Kratko kuhajte cvjetaču, mahune ili šparoge, pospite prženim krušnim mrvicama pa prelijte rastopljenim maslacem – i u tren oka dobit ćete delikatesu!