Brza jela nisu uvijek sinonim za nezdravu hranu, wok je upravo suprotno - u njemu se nalazi mala riznica vitamina i minerala

Uvjerite se sami u beskrajne mogućnosti i neodoljive kombinacije koje se spravljaju u woku uz pomoć jednostavnog recepta za brzo i zdravo jelo

Tikvice u umaku od kokosova vrhnja

  • 1 žlica kokosova ulja
  • 4 cm svježeg đumbira
  • 1 svežanj limunske trave
  • 300 g pilećih prsa
  • 500 ml kokosova vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 2 rajčice
  • 1 svežanj svježeg korijandra
  • 1 tikvica
  • 1 limeta
  • 1 žlica čili umaka
  • 350 g rižine tjestenine
  • 200 g mladog špinata
  • 2 žlice prženih sjemenki sezama

Priprema

  1. Na laganoj vatri u woku zagrijte ulje. Dodajte naribani đumbir, limunsku travu i na duguljaste komade narezana pileća prsa.
  2. Nakon 2 minute dodajte kokosovo vrhnje i riblji umak. Pirjajte uz povremeno miješanje.Rajčicama odstranite sjemenke pa ih narežite na manje kockice.
  3. Nasjeckajte korijandar te narežite tikvice na tanke rezance koristeći nož za guljenje povrća. Dodajte nasjeckane rajčice, sok od limete i čili umak.
  4. U međuvremenu prema uputama skuhajte rižine rezance. Maknite wok s vatre te dodajte špinat i tikvice.
  5. Poslužite u zdjelicama s rižinom tjesteninom, prženim sezamom i korijandrom te uz sok od limete. Po želji dodajte čili umak.

Preporučujemo