Kad vas između glavnih obroka uhvati glad, najjednostavnije je pripremiti zdrav namaz, za što vam je potrebno svega nekoliko minuta

Donosimo vam slasni prijedlog za slane prutiće s aromatičnim svježim sirom.

Ne usuđujete se ispeći domaće prutiće?

Možete kupiti već gotove, od lisnatog ili prhkog tijesta. Jako su fini prutići s okusom sira.

Prutići s namazom od svježeg sira i rotkvica

  • 1 svežanj rotkvica
  • 250 g svježeg posnog sira
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca ili
  • peršina sol

Prutići

  • 1 pakiranje razvaljanog lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 1 žlica lanenih sjemenki

priprema

  1. Rotkvicama odrežite lišće i korjenčiće, dobro ih operite i grublje naribajte u zdjelicu. Jaja stavite u manji lonac i dolijte toliko vode da ih prekrije.
  2. Kuhajte 8 minuta, odmah izlijte vruću vodu i ohladite jaja pod hladnom vodom da se lakše ljušte. Ohlađena jaja oljuštite i narežite na kockice.
  3. Maslac, omekšao na sobnoj temperaturi, vilicom promiješajte sa sirom i malo soli pa dodajte u zdjelu s naribanim rotkvicama.
  4. Vlasac operite, otresite vodu i nasitno ga nasjeckajte. Rotkvicama dodajte narezana jaja i vlasac ili peršin pa sve promiješajte.
  5. Lisnato tijesto stavite na radnu površinu pa rezačem s kotačićem izrežite trake širine otprilike 1,5 cm i prepolovite ih.
  6. Trake rasporedite na papir za pečenje, između njih ostavite mali razmak da se tijekom pečenja ne bi spojile.
  7. Razbijte jaje u posudu i vilicom ga stucite. Kistom namočenim u jaje premažite sve trake tijesta.
  8. Na kraju ih pospite lanenim sjemenkama i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta. Prutiće poslužite s namazom.

Preporučujemo