Veseli, šareni, pjenasti, mmmm... Vrijeme je da se odvažite na pripremu ovih slatkih kolačića. Makaroni će osvojiti svakoga tko ih kuša, vjerujte nam!

Tijekom pripreme kolačića pripazite na sljedeće:

Tijesto morate dobro izmiješati tako da bude kremasto i sjajno. Kako bi površina kolačića bila sjajna, smjesa od šećera mora biti pravilno skuhana.

Ako želite da svi kolačići budu jednaki, upotrijebite kalupe. Možete ih  kupiti ili ih sami izraditi: crnim flomasterom nacrtajte željeni oblik na papiru te ga stavite ispod papira za pečenje.

Macarons

 • 150 g šećera u prahu
 • 150 g brašna od badema
 • 120 g šećera
 • 120 ml bjelanaca
 • ½ žličice crvene jestive boje

Za kremu

 • 60 ml vrhnja
 • 100 g bijele čokolade
 • 30 g maslaca
 • 50 g malina

priprema

 1. Šećer u prahu pomiješajte s brašnom od badema pa prosijte u posudu. U lonac stavite šećer, ulijte 50 ml vode i zakuhajte. Temperaturu kontrolirajte termometrom.
 2. Kad šećer postigne temperaturu od 110 °C, bjelanca izmiksajte u čvrst snijeg. Kad šećer postigne temperaturu 118 °C, postupno ga ulijte u snijeg.
 3. Tucite dok se snijeg ne ohladi i postane sjajan. Potom dodajte jestivu boju i dobro promiješajte. Snijeg stavite u posudu s brašnom od badema te polako promiješajte.
 4. Tijesto ne treba biti gusto, nego pomalo tekuće. Zatim tijesto stavite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom. Lim obložite papirom za pečenje.
 5. Istisnite puslice (promjera 2,5 cm) tako da među njima bude razmak od 2 centimetra.
 6. Potom podignite lim i nekoliko puta udarite po stolu kako biste uklonili eventualne mjehuriće zraka.
 7. Ostavite da odstoji oko 2 sata, dok na površini ne nastane korica. Pećnicu zagrijte na 160 °C. Kolačiće pecite oko 20 minuta.
 8. Najprije provjerite jesu li čvrsti s donje strane, a potom ih izvadite iz pećnice. Ostavite da se hlade oko 10 minuta pa ih oprezno izvadite iz lima.
 9. Ostavite ih da se ohlade do kraja. Za kremu najprije zakuhajte vrhnje u loncu.
 10. Potom maknite lonac sa štednjaka, dodajte nasjeckanu čokoladu, ostavite da odstoji nekoliko minuta te izmiješajte tako da dobijete glatku kremu.
 11. U kremu umiješajte meki maslac i maline te ostavite da se ohladi. Slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom napunite kremom te po dva kolačića spojite kremom.
 12. Kolačiće ostavite tijekom noći u hladnjaku