Visoke temperature lakše se podnose uz osvježavajuće napitke. Ubacite li u kavu nekoliko kockica leda i dodate joj malo cimeta, šlaga ili karamele, dobit ćete izvrstan ljetni napitak koji hladi

Kavu pijemo na razne načine i svatko ima određeni ritual koji ga veže uz taj omiljeni napitak. Naš prijedlog je – vruću kavu bez mlijeka ili s njim, ispijati ujutro, a u ledenoj kavi uživati u popodnevnim satima.

Ako vas zanima kako da ledena kava poprimi najbolji ljetni okus, onda je prvo skuhajte onako kako je i inače pripremate (bez dodatka šećera) i dobro ohladite. U tavici pregrijte 1/4 vode i isto toliko šećera i miješajte dok se šećer u potpunosti ne rastopi.

Ocijedite kavu da u njoj ne bude taloga i ulijte u čaše, dodajte sirup od šećera i kockice leda. U ledenu kavu možete dodati mlijeko, šlag ili sladoled.

Ako ne želite da led previše razvodni kavu, možete dio kave koji ste skuhali i ohladili prvo zamrznuti, a onda koristiti kao kockice leda.

Svoju ukusnu ledenu kavu možete pripremiti i tako da pomiješate žlicu instant-kave s tri žlice šlaga, jednim vanilin šećerom, 3/4 šalice vode i nekoliko kockica leda. Smjesu ulijte u čaše i uživajte.

Ako volite okus cimeta, savjetujemo vam da prilikom dodavanja mljevene kave u zakipjelu vodu dodate i malo cimeta, a ako volite karamelu, u gotovu ledenu kavu ulijte i pomiješajte sirup od karamele.