Želite napraviti tortu, ali ne želite paliti pećnicu. Za podlogu možete upotrijebiti kekse s maslacem ili piškote koje treba usitniti i pomiješati s maslacem...

U toplim danima uglavnom uživamo u laganim kolačima od jednostavnih i prozračnih krema, a kako bi stvar bila još laganija, i s podlogama koje ne treba peći u pećnici.

ČOKOLADNA PODLOGA

Umjesto s maslacem, podlogu za tortu možete pripremiti i s čokoladom. Rastopite otprilike 100 g čokolade s visokim udjelom kakaa, a zatim umiješajte 100 g smrvljenih keksa, müslija ili kukuruznih pahuljica. Podloga ne bi smjela biti pretjerano debela jer će se teško rezati na komade.

PUNA ORAŠASTA AROMA

Mnogi vole hrskavu teksturu orašastih plodova, a neki samo njihov okus. Lješnjake, orahe, indijske oraščiće ili bademe, ovisno o ukusu, nasjeckajte sitno ili na veće komade, a zatim ih prepržite u tavi bez dodavanja masnoće, dok se kuhinjom ne počne širiti njihov miris. Pričekajte da se prženi orašasti plodovi ohlade, a potom ih pomiješajte s drugim sastojcima za podlogu.

AROMATIČNO

Kako bi bilo da okus upotpunite prstohvatom cimeta? Ili, pak, s malo vanilije? Uz čokoladu savršeno pristaje i prstohvat morske soli. Pustite mašti na volju i uvijek iznova kreirajte ukusne varijante hrskavih podloga.

EKSTRA SAVJET – DA VAM BOLJE USPIJE

Stavite kekse u vrećicu za duboko zamrzavanje, ispušite zrak i dobro je zatvorite. Zatim valjkom za tijesto prijeđite preko vrećice napunjene keksima kako biste ih usitnili. Maslac bi trebao biti dovoljno mekan da se može stopiti sa zdrobljenim keksima i zamijesiti u tijesto. Maslac možete i rastopiti kako bi se sve bolje povezalo. Usitnjene kekse i maslac dobro promiješajte, a zatim smjesu utisnite u kalup. Tako pripremljenu podlogu stavite na 30 minuta u hladnjak.