priprema

  1. Grubo usitnite orahe. Pržite ih u tavi bez dodavanja masnoće dok ne počnu mirisati, a potom ih stavite na tanjur. Kratko operite mažuran, posušite i natrgajte listiće.
  2. Očistite gljive, narežite bukovače na trake, a šampinjone na deblje ploške. Oljuštite i nasjeckajte luk. U tavi ugrijte 1 žlicu ulja. Pržite luk s gljivama oko 5 minuta.
  3. Ulijte temeljac i 110 g vrhnja, zakuhajte i malo reducirajte. Zgusnite dodavanjem škroba. Dodajte mažuran (osim nekoliko listića) i orahe, začinite pa stavite na toplo mjesto.
  4. Razmutite jaja i 40 g vrhnja, posolite i popaprite. Od te smjese ispržite na 2 žlice ulja 4 omleta. Poslužite ih s umakom od gljiva te pospite preostalim listićima mažurana.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte