priprema

  1. Operite meso pod mlazom hladne vode, posušite i narežite na kocke (veličine 3 x 3 cm). U posudi pomiješajte jogurt, sol i papar pa umiješajte meso. Stavite na dva sata u hladnjak.
  2. Uvaljajte meso u krušne mrvice te stavite po nekoliko komada na četiri štapića. Popržite ražnjiće na vrućem ulju do zlatnožute boje.
  3. Operite i skuhajte krumpir. Narežite na ploške te stavite u posudu. U manjoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje s vrhnjem i protisnutim češnjakom. Posolite, popaprite i pomiješajte s krumpirom. Polako umiješajte listove salate te poslužite s ražnjićima.

Krumpir se može podijeliti ovisno o tipu kuhanja. Tvrdi krumpir idealan je za kuhanje u komadu, kao prilog ili u juhama, gulašu i pitama. Polutvrdi krumpir odličan je za salate i tijesta s krumpirom te se kuha cijeli, u kori. Brašnasto kuhan krumpir koristi se za pire, prije kuhanja se oguli, a potom zgnječi u pire. Priprema krumpira ovisi o jelu za koje je namijenjeno, ali uvijek vrijedi pravilo: većina vitamina nalazi se odmah ispod kore.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte