priprema

  1. Meso operite i posušite, stucite ga ispod folije te posolite i popaprite. Na svaki komad stavite po 5 mahuna i smotajte.
  2. Svaki svitak omotajte s 3-4 ploške slanine pa učvrstite drvenim čačkalicama. Popržite ih sa svih strana u tavi na 2 žlice vrućeg ulja.
  3. Očišćeni luk nasjeckajte, a češnjak narežite na ploške. Svitke stavite u posudu za pečenje zajedno s umakom od prženja.
  4. Preko njih stavite luk i češnjak, prekrijte aluminijskom folijom ili poklopite te pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 ºC. Po potrebi zalijte temeljcem.
  5. Svitke izvadite, omotajte aluminijskom folijom i držite na toplom. Umak od pečenja procijedite i propasirajte, a potom ga zakuhajte.
  6. Nakon nekog vremena dodajte preostali temeljac, zakuhajte, začinite s malo maslaca pa posolite i popaprite.
  7. Svitke poslužite na tanjure, prelijte s malo umaka, a kao prilog poslužite pire krumpir.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte