PRIPREMA

  1. Jaje, žumanca i senf stavite u blender. Miksajte 15 sekundi.
  2. Dodajte limunov sok (ili ocat) te sol i papar pa miksajte još 15 sekundi, ali nemojte ugasiti mikser, nego nastavite miksati, a kroz otvor na poklopcu posude blendera ulijte dio ulja tako da ga ulijete u 2-3 maha.
  3. Kad se smjesa počne zgušnjavati, ulijte i ostatak ulja – ovaj put u tankom mlazu (možda nećete trebati cijelu količinu ulja).
  4. Miksajte dok se ne zgusne: majoneza mora biti toliko gusta da kad okrenete posudu nadolje, ona ne curi iz nje. Provjerite okus pa po potrebi dodajte još soli i papra.
  5. Ako je nećete odmah upotrijebiti, majonezu prebacite u čistu staklenku i stavite u hladnjak, u kojem može stajati do 4 dana.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte