priprema

  1. Brašno pomiješajte sa solju (možete ga i prosijati). U zdjelu stavite šećer (ako radite slatke), sodu bikarbonu, vino, maslinovo ulje i liker.
  2. Dobro promiješajte da se šećer rastopi. Postupno dodajte brašno, povežite sastojke vilicom, a zatim zamijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke.
  3. Tijesto omotajte plastičnom folijom te ga ostavite u hladnjaku 1 sat. Potom ga kratko ostavite na sobnoj temperaturi kako biste ga mogli oblikovati.
  4. Od tijesta oblikujte uske valjke poput debljeg užeta, a od njih kolutiće. Možete oblikovati i vjenčiće: uzmite dva “užeta” od tijesta pa ih omotajte jedan oko drugoga, a zatim tako isprepletene oblikujte u kolutić.
  5. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Pečene keksiće ohladite na rešetki.

Autor recepta: Patricia Lucija Tomasović/ Sensaklub.hr

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte