priprema

  1. Otopite kvasac u mlakom mlijeku, pomiješajte ga s ostalim navedenim sastojcima pa umijesite kompaktno tijesto. Oblikujte ga u kuglu, pospite brašnom, pokrijte krpom i ostavite da se diže 60 min na toplom.
  2. Kruške ogulite, odstranite im koštice i narežite ih na kriške. U zdjeli izmiksajte sir, jaja, krupicu i 50 g šećera u glatku kremu.
  3. Ostatak šećera, maslac, brašno i bademe mijesite dok se ne povežu u krupne mrvice pa ih stavite u hladnjak.
  4. Dignuto tijesto premijesite, razvaljajte i stavite na namašćeni kalup pa ga ostavite da se diže još 15 min. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  5. Dizano tijesto premažite kremom od sira, na vrh poslažite kriške krušaka i sve pospite prhkim mrvicama. Pecite kolač u pećnici 40-50 min.
  6. Kad bude gotov, izvadite ga i ostavite da se ohladi u kalupu. Prije posluživanja možete ga posuti šećerom u prahu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte