priprema

  1. Od brašna pomiješanog s praškom za pecivo, bademima, šećerom i vanilin šećerom uz dodatak maslaca, razmućenih jaja, malo soli i đumbira na brzinu umijesite glatko tijesto, umotajte ga u foliju te ostavite 60 min u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. U međuvremenu izvadite tijesto iz hladnjaka pa od njega lagano pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine lješnjaka te ih slažite na lim obložen papirom za pečenje.
  4. U sredini svake kuglice napravite udubinu pobrašnjenom drškom kuhače.
  5. Pecite keksiće 10-15 min pa ih na polovici pečenja, ako opet narastu, po potrebi ponovno pritisnite kuhačom.
  6. Gotove kekse izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade, a zatim ih pospite šećerom u prahu i napunite lagano zagrijanom marmeladom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte