priprema

  1. Žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, a u drugoj posudi stucite bjelanca u čvrsti snijeg.
  2. U smjesu žumanaca postupno dodajte prethodno pomiješane brašno i kakao te na kraju lagano kuhačom umiješajte snijeg od bjelanaca.
  3. Tijesto rasporedite po limu za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  4. Još vruć kolač odvojite od papira i s pomoću krpe smotajte u roladu.
  5. Omekšali maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom i kakaom. Dodajte u smjesu liker. Pripremite želatinu prema uputama na pakiranju i dodajte voće u nju.
  6. Roladu odmotajte pa dio premažite smjesom od želatine i voća. Ostatak tijesta premažite s 2/3 kreme.
  7. Smotajte premazano tijesto, premažite ostatkom kreme i ostavite da se ohladi. U međuvremenu čokoladu naribajte i pospite po ohlađenoj roladi te ukrasite voćem.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte