priprema

  1. Maslac i 2/3 šalice vode stavite na vatru da prokuha. Sklonite lonac s vatre i dodajte brašno.
  2. Vratite na štednjak i uz neprestano miješanje (oko 2 minute) napravite glatku smjesu.
  3. Kada se tijesto ne bude više lijepilo za kuhaču i stijenke lonca, dodajte u njega jaja i promiješajte.
  4. Jabuku ogulite, prepolovite i odstranite koštice. Naribajte je i pomiješajte s cimetom u tijesto. Od tijesta žlicom odvajajte komade i stavljajte ih u vrelo ulje.
  5. Pržite na jakoj vatri dok ne porumene, a onda smanjite i nastavite pržiti nekoliko minuta.
  6. Izvadite komade iz ulja i stavite kratko u kuhinjski papir da se upije masnoća pa ih uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte