priprema

  1. Količina bjelanjaka i šećera u prahu ovisi o tome koliko royal icinga želite napraviti, koliko boja vam treba i slično.
  2. Bjelanjke najprije miksajte nekih 10 do 15 sekundi tek toliko da se zapjene. Lagano izmiksanim bjelanjcima dodajte šećer u prahu – i to žlicu po žlicu, sve dok ne postignete željenu gustoću smjese.
  3. Kako dodajete šećer u prahu, uvijek miksajte prije nego dodate još šećera i testirajte nožićem gustoću royal icinga na način da nožićem prođete površinom royal icinga i pratite kojom se brzinom royal icing skuplja.
  4. Gušći royal icing vam treba primjerice kod pisanja i obrubljivanja keksa, a rjeđi vam treba za ispunjavanje keksića.
  5. Kad pripremite royal icing, podijelite ga u manje zdjelice i obojite u željene boje pa potom napunite slastičarske vrećice za dekoriranje, odrežite vrhove i oslikavanje može početi.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte