priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 170 °C. Okrugli lim za pečenje obložite maslacem i pospite krušnim mrvicama. Maslac otopite na pari, dodajte mu kakao, kavu, šećer i vodu te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu i dok se svi sastojci ne sjedine.
  2. Uklonite smjesu s vatre, dodajte u nju jaja, miješajte pjenjačom pa dodajte vrhnje i vaniliju. Na kraju umiješajte u smjesu brašno koje ste prethodno sjedinili s praškom za pecivo i soli.
  3. Tijesto ulijte u lim, poravnajte površinu i pecite oko 45 minuta. Zatim ga izvadite i nakon 10 minuta hlađenja izvadite iz lima i stavite na rešetke da se posve ohladi.
  4. Čokoladu izlomite na komade, stavite u zdjelu, prelijte vrhnje i med preko nje te stavite na paru da se otopi. Pritom lagano miješajte kuhačom i pazite da voda ispod zdjele ne prokuha. Maknite zdjelu s vatre i nastavite miješati.
  5. Tortu prerežite na dva jednaka dijela i donji dio premažite pripremljenom glazurom. Poklopite drugim dijelom i cijelu tortu premažite ostatkom glazure. Ostavite tortu da se ohladi.
  6. Na pari otopite u zdjeli bijelu čokoladu, zatim je izlijte na metalnu podlogu, ostavite da se stvrdne pa nožem ostružite slojeve. Stavite čokoladne strugotine na tanjur pa ih prebacite u hladnjak.
  7. Izradite marcipan, podijelite na komade i oblikujte jaja. Nekoliko kapi jestive boje stavite u zdjelu, razrijedite vodom pa spužvicom nanosite na jaja od marcipana. Pospite tortu strugotinama čokolade i u sredinu stavite jaja.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte