Recept

Fritaja s gljivama i kozjim sirom Nasjeckajte luk, lagano ga propirjajte na ulju pa dodajte očišćene i narezane gljive. Pirjajte nekoliko minuta, a zatim prelijte razmućenim jajima, posoljenim i popaprenim.…

Recept

Aromatična cikla Cikle operite pa ih stavite u širi lonac tako da su u jednom sloju. Prelijte ih s toliko vode da ih prekrije, posolite i…

Recept

Pirjani artičoci Očistite artičoke pa ih stavite u zdjelu s ledenom vodom (možete ubaciti i kockice leda) u koju ste dodali limunov sok i ploške (to…

Recept

Aromatični janjeći but Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Češnjak oljuštite i narežite na ploškice. Meso na više mjesta zarežite nožem pa u tako napravljen otvor ugurajte 3-4…

Recept

Sporo pečena janjetina Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Meso operite, dobro posušite pa natrljajte solju i paprom. U posudu za pečenje ulijte ulje pa na njega stavite…

Recept

Losos iz tave Filete lososa ostavite da se odmrznu u hladnjaku. Pola sata prije pečenja pospite ih solju i paprom te vratite u hladnjak na 20 minuta.…

Recept

Peciva sa začinskim biljem Brašno posolite i prosijte u veću zdjelu. U njemu napravite udubinu pa je pospite šećerom i u nju istresite paketić instant-kvasca. Promiješajte s okolnim…

Recept

Gulaš s palentom Na ulju popržite narezani luk, češnjak i mrkvu. Zalijte s malo temeljca, posolite i kuhajte dok mrkva ne omekša. U lonac stavite kiseli kupus,…

Recept

Punjene torbice Zavrijte vodu sa šafranom i majčinom dušicom. Umiješajte palentu, posolite i popaprite i kuhajte miješajući oko 3 minute. Istucite bjelanca u čvrsti snijeg pa…

Recept

Palenta sa začinskim travama Nasjeckajte bukovače pa ih propirjajte na ulju. Na kraju posolite i popaprite. Oprane začinske trave sitno nasjeckajte, a meso rajčice narežite na kockice. Skuhajte…

Recept

Zelena pita Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, vrhnja i soli. Stavite u hladnjak na pola sata. Povrće operite i nasjeckajte: tikvice na kolutove, papriku na trakice.…

Recept

Okruglice od maslaca Od maslaca oblikujte okruglice pa svaku uvaljajte u nasjeckani timijan. Poslužite ih na zelenoj salati ili u papirnatim košaricama. Osim što lijepo izgledaju, ove…

Recept

Mozzarella u ulju Češnjak prepolovite, a masline narežite na deblje kolutove. Sve sastojke stavite u staklenku i dolijte ulje tako da sve bude dobro pokriveno. Ostavite da…

Recept

Mljeveno meso sa žara Pomiješajte limunov sok, nasitno nasjeckan luk (1 glavicu) i češnjak, žličicu metvice i 2 žlice ulja. Ostavite meso u toj marinadi. Očistite papriku; drugu…

Recept

Hladna juha od krastavaca s feta sirom Pomiješajte jogurt, mlijeko, limunov sok i žličicu maslinova ulja. Dobro umutite. Posolite i popaprite. Ogulite krastavce, nasjeckajte ih na kockice i dodajte u juhu.…

Recept

Zapečeni kelj s blitvom Kelj očistite od vanjskih listova, korijena i debelih “rebara” pa listove natrgajte na veće komade. Blitvu dobro operite i odrežite peteljke te listove narežite…