Recept

Ćevapčići Meso narežite na kockice veličine 3-5 cm, posolite, dobro izmiješajte i ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje 5 sati. Krupno ga sameljite, ponovno izmiješajte…

Recept

Musaka s tikvicama Nasitno nasjeckajte luk, a rajčice narežite na deblje ploške. Tikvice krupno naribajte. Sir narežite na kockice ili ga naribajte. Propirjajte luk na ulju, dodajte…

Recept

Musaka sa špinatom Špinat dobro operite. Ako je krupan, grubo ga narežite, a ako je mlad i sitan, ne morate ga usitniti. Na zagrijanom ulju popržite luk,…

Recept

Negotinska gusta juha Luk i mrkvu naribajte i stavite kuhati; posolite i dodajte ulje. U drugu posudu stavite meso, dva jaja, rižu, brašno te posolite i popaprite.…

Recept

Klepe (bosanski ravioli) Umijesite tvrđe tijesto od brašna, žumanca, ulja, soli i vode. Luk nasjeckajte i pomiješajte s ostalim sastojcima za nadjev. Tijesto razvaljajte na 3-4 mm…

Recept

Mljeveno meso sa žara Pomiješajte limunov sok, nasitno nasjeckan luk (1 glavicu) i češnjak, žličicu metvice i 2 žlice ulja. Ostavite meso u toj marinadi. Očistite papriku; drugu…

Recept

Pegasus (grčki ćevap) Sve sastojke dobro promiješajte i podijelite na 8 dijelova. Oblikujte izdužene uštipke pa ih lagano spljoštite, uvaljajte u mrvice, nabodite na štapiće i pecite…

Recept

Kisele ćufte Luk nasjeckajte i popržite na ulju. Dodajte koncentrat rajčice razmućen u malo vruće vode i prokuhajte te pola svežnjića nasjeckanog peršina i šalicu riže;…

Recept

Musaka s tikvicama Sitno nasjeckajte luk, a rajčicu narežite na debele kolutove. Tikvice krupno naribajte. Sir narežite na kockice ili ga naribajte. Luk popržite na ulju, dodajte…

Recept

Sagan dolma Krupne glavice luka oljuštite i pažljivo izdubite tako da dobijete što veći otvor. Stavite ih u lonac i prelijte vrućom vodom da malo omekšaju.…

Recept

Musaka s ćuftama i mini rajčicama Dobro opran krumpir kuhajte 20 minuta nakon što voda zakipi. Ocijedite ga i oljuštite. Žemljicu namočite u vodu i iscijedite. Luk nasitno nasjeckajte. Omekšalu…

Recept

Torta od mljevenog mesa Lisnato tijesto odmrznite. Kruh omekšajte u vodi. Luk, papriku i salamu nasjeckajte. Šampinjone narežite na listiće. Na zagrijanom ulju propirjajte luk. Dodajte papriku, salamu…

Recept

Punjeni krastavci Namočite kruh. Krastavce ogulite naizmjence ostavljajući trake. Narežite ih na komade duge 5 cm pa svakom komadu izvadite sredinu. Luk nasitno nasjeckajte. Pomiješajte mljeveno…