Djelotvornost prirodnih sokova krije se u činjenici da se odvajanjem vode i vitalne energije od vlaknastih tvari tekuća prehrana brzo probavlja, pa se hranjivi sastojci lako apsorbiraju i dospijevaju do stanica u roku od 15 minuta

Sok od jabuke

Ovo je pravi osvježavajući tuš za organizam. Sadrži velike količine pektina koji u organizmu kupi vodu i otrove. Pospješuje prijenos impulsa u živčanim stanicama, puni mozak kisikom te poboljšava rad srca i probavnog kanala.

Bogat je željezom, magnezijem, silicijem i kalijem. Dvije čaše soka od jabuke dnevno umanjuje mogućnost od razvoja senilnosti i Alzheimerove bolesti.

Sok od limuna

Grci su limun zvali perzijskom jabukom jer je bogat antioksidansima, vitaminom C i flavonoidom naringeninom koji sprečavaju rano starenje i infekcije.

Malo mlake vode sa sokom od pola limuna pomaže uspostavljanju pH-ravnoteže u želucu, a oslobodit će vas i mučnine.

Sok od povrća (cikla, mrkva, krastavac)

Možete uzeti sva tri sastojka istovremeno ili svaki zasebno. Sok od krastavaca najbolji je prirodni diuretik, koji pospješuje izlučivanje urina i tako potiče izbacivanje toksina iz tijela. Sadrži više od 40 posto kalija, pa izvrsno regulira krvni tlak.

U kombinaciji sa sokom od mrkve i cikle pomaže u liječenju reumatskih oboljenja koja nastaju zbog prevelikog nakupljanja mokraćne kiseline u krvi. Cikla u ovoj kombinaciji čisti crijeva, poboljšavapravlja cirkulaciju, liječi anemiju…